Terugblik 2017

Wat een seizoen!

Al vlot nadat we dit voorjaar  water en elektra weer op het terrein hadden aangesloten, arriveerden de eerste gasten van dit seizoen. Een Duits gezin met een prachtige Tipi-tent, incl. houtkacheltje. Met zo’n kacheltje is nachtvorst geen probleem.

Het weer was in het voorjaar eigenlijk stukken beter dan de voorspellingen deden vermoeden. Gelukkig lieten de meeste gasten zich niet leiden door de voorspellingen, en konden ze van het mooie weer op de camping genieten. Ook in de zomer hebben we met z’n allen van uitstekende weersomstandigheden kunnen genieten.

We kunnen met trots melden dat de bezettingsgraad elk seizoen weer hoger ligt, we gaan er vanuit dat we deze stijgende lijn ook in 2018 weer door kunnen zetten.

Voor ons blijft het bijzonder dat gasten de omgeving zo verassend vinden,  het beeld dat de meeste mensen van Friesland hebben, vlak en veel water, moet na een verblijf op onze camping regelmatig worden bijgesteld. Het gebied waarin de camping ligt heet niet voor niets de Friese wouden, een gebied met veel bomen, groen en een coulissen landschap.

We willen ons de komende jaren nog meer richten op de rustzoekers, de wandelaars, en fietsers. We merken dat dit type gast goed bij ons past.  We zijn daarom begonnen met het verwijderen van het bassin. Het is destijds aangelegd voor de kwekerij maar dat is niet meer van toepassing. Het ligt nu in de weg voor de uitbreiding van de camping. Wanneer het bassin is verwijderd gaan we ons beraden over de invulling van dat stuk terrein. Ook gaan we opnieuw kijken naar de meerwaarde van de 2 tunnelkassen. Deze blijven voorlopig  staan totdat er een andere, mooiere oplossing is voor een verblijfsruimte/indoor-kamperen, dat indoor-kamperen blijkt namelijk wel populair onder de trekkers. Gasten uit o.a. Italie, Nederland en Frankrijk zijn dit jaar weer  speciaal naar onze camping gefietst  om gebruik te maken het indoor-kamperen.

Nu zijn we bezig met de winterwerkzaamheden. We hopen u te mogen begroeten in 2018. We hebben er zin in!


Laatste camping nieuws