De Friese Wouden is een verrassend gebied, het staat bekend om het coulisselandschap bestaand uit o.a. elzensingels. Het is een heel ander landschap dan wat men verwacht in Friesland. Prachtige dorpjes met nog veel authentieke woningen zijn er in de omgeving van de camping. De prachtige natuur van deze streek leent zich uitstekend om per fiets te verkennen. Via de knooppunten is het makkelijk een mooie route uit te stippelen.

Het Lauwersmeergebied, een Nationaal Park, staat garant voor een mooie natuurbelevenis; vogels spotten, waaronder de Steenarend of het vinden van bijzondere orchideeën.

Vanaf de camping bent u binnen een half uurtje in zowel Lauwersoog (voor de boot naar Schiermonnikoog)of in Holwerd (voor de veerboot naar Ameland). Beide Waddeneilanden lenen zich uitstekend voor een dagje uit.

In het natuurgebied “it Bûtenfjild”, nabij Veenwouden, is het prachtig wandelen en fietsen, maar dit gebied is ook te ontdekken per elektrische sloep die te huur worden aangeboden in en nabij dit natuurgebied.

Waar onze gasten ook lovend over zijn is de stadswandeling in Leeuwarden.

Bij aankomst op de camping ontvangt u van ons een mooi magazine met te bezoeken activiteiten en evenementen. Ook staan er enkele wandelingen in beschreven. Op de camping liggen er in de centrale ruimte meer wandelroutes voor de nabije omgeving. Deze wandelroutes zijn te vinden via  Groene Wissels op de wandelzoekpagina.

Via www.fietseropuit.nl kunt u zelf prachtige routes uitstippelen. Wij hebben alvast enkele routes voor u gemaakt: 28 km , 45 km

Bekijk hier een magazine van Noord-Oost Friesland met veel informatie en leuke tips. Ook voor het nabijgelegen Lauwersmeer- en waddengebied is een mooi magazine gemaakt deze ziet u hier