Terugblik

2017, Wat een seizoen!

Al vlot nadat we dit voorjaar  water en elektra weer op het terrein hadden aangesloten, arriveerden de eerste gasten van dit seizoen. Een Duits gezin met een prachtige Tipi-tent, incl. houtkacheltje. Met zo’n kacheltje is nachtvorst geen probleem.

Het weer was in het voorjaar eigenlijk stukken beter dan de voorspellingen deden vermoeden. Gelukkig lieten de meeste gasten zich niet leiden door de voorspellingen, en konden ze van het mooie weer op de camping genieten. Ook in de zomer hebben we met z’n allen van uitstekende weersomstandigheden kunnen genieten.

We kunnen met trots melden dat de bezettingsgraad elk seizoen weer hoger ligt, we gaan er vanuit dat we deze stijgende lijn ook in 2018 weer door kunnen zetten.

Voor ons blijft het bijzonder dat gasten de omgeving zo verassend vinden,  het beeld dat de meeste mensen van Friesland hebben, vlak en veel water, moet na een verblijf op onze camping regelmatig worden bijgesteld. Het gebied waarin de camping ligt heet niet voor niets de Friese wouden, een gebied met veel bomen, groen en een coulissen landschap.

We willen ons de komende jaren nog meer richten op de rustzoekers, de wandelaars, en fietsers. We merken dat dit type gast goed bij ons past.  We zijn daarom begonnen met het verwijderen van het bassin. Het is destijds aangelegd voor de kwekerij maar dat is niet meer van toepassing. Het ligt nu in de weg voor de uitbreiding van de camping. Wanneer het bassin is verwijderd gaan we ons beraden over de invulling van dat stuk terrein. Ook gaan we opnieuw kijken naar de meerwaarde van de 2 tunnelkassen. Deze blijven voorlopig  staan totdat er een andere, mooiere oplossing is voor een verblijfsruimte/indoor-kamperen, dat indoor-kamperen blijkt namelijk wel populair onder de trekkers. Gasten uit o.a. Italie, Nederland en Frankrijk zijn dit jaar weer  speciaal naar onze camping gefietst  om gebruik te maken het indoor-kamperen.

Nu zijn we bezig met de winterwerkzaamheden. We hopen u te mogen begroeten in 2018. We hebben er zin in!

 

2016
We kunnen terug kijken op een, voor ons, eerste, volledig geopend campingseizoen.
Eind april hebben we de Safaritent gehaald en op Koningsdag opgebouwd. We weten nu dat we voor het opbouwen van de safaritent beter een dag met minder wind kunnen uitkiezen. Nadat ook de inrichting was geleverd kon het verhuren beginnen. De eerste gasten hebben tijdens het Hemelvaartweekend in de tent geslapen. De gasten hebben de inventaris als zeer compleet ervaren. In het voorseizoen was de tent vooral in de weekenden verhuurd. In het hoogseizoen is de luxe Safaritent, mede dankzij de kracht van Twitter en Facebook bijna alle nachten verhuurd geweest . De gasten waren voornamelijk stelletjes of gezinnen met jonge kinderen.
Inmiddels is de tent weer opgeruimd en ligt deze in de opslag. De Safaritent is vanaf de meivakantie weer beschikbaar voor verhuur. De eerste boekingen voor 2017 zijn al binnen.
Wat betreft de kampeerders met een eigen kampeermiddel was het seizoen wisselvalliger. Tijdens de dagen rondom Hemelvaart was het prachtig weer en de camping redelijk bezet en gezellig. Vervolgens was het tijdens de Pinksterdagen koud en waren er maar enkele gasten. In juni t/m september was het een komen en gaan van gasten.
Dit jaar hebben we tot eind oktober gasten mogen verwelkomen.
Het was fijn om te horen dat sommige gasten via mond op mond reclame aan ons adres zijn gekomen. Maar wat we ook heel erg leuk vonden, is dat we gasten uit 2015 ook in 2016 weer mochten begroeten. Voor ons een bevestiging dat we “goed bezig” zijn.
Het is ontzettend leuk om mensen uit diverse landen (o.a. Canada, Zuid-Afrika, Duitsland, Belgie, Noorwegen, Denemarken, Frankrijk en natuurlijk Nederland) te mogen ontvangen. De een komt op de fiets, de ander met de tent, caravan of camper. Voor 1 nachtje of voor 3 weken (en alles daar tussenin).

We hebben nu al zin seizoen van 2017, de eerste reserveringen voor de camping zijn binnen en ook de Safaritent is alweer besproken in het nieuwe seizoen.
Wilt u ook de luxe Safaritent komen beleven, kijk dan op onze site voor de beschikbaarheid www.campingdewedze.nl

We verwelkomen u graag in 2017, vanaf 15 maart zijn we weer geopend; Tot Ziens!


Laatste camping nieuws